Waterontharders zijn handige apparaten waarmee je op de lange termijn veel voordelen kunt behalen. Een ontharder zorgt ervoor dat de kalk in het kraanwater wordt verwijderd. Kalk is een vaak voorkomend verschijnsel in kraanwater. Kalk is niet schadelijk voor de gezondheid, maar het komt wel met een aantal nadelen. Zo beschadigt het bijvoorbeeld apparatuur en het verstopt de leidingen. Met waterontharders kun je veel van de problemen die worden veroorzaakt door kalk oplossen.Waterontharders inzetten om schade te voorkomen

Het water van waterleidingen bevatten altijd een concentratie aan kalk. Hoe hoog deze concentratie is, kan per locatie verschillen. Een hogere concentratie aan kalk kan meer schade aanrichten dan water met een lagere concentratie aan kalk. De schade wordt aangericht doordat de kalk zich kan ophopen. Het ophopen komt vaak voor in de leidingen van de woning. Door de kalk komt het vaak voor dat het afvoer verstopt raakt. De kalk zal zich namelijk ophopen waardoor het steeds lastiger wordt om het water erin te vervoeren. Op een gegeven moment is de opening zo klein de afvoer verstopt raakt. Om de afvoer weer te ontstoppen, moeten er bepaalde chemicaliën gebruikt worden die ook wat extra schade kunnen veroorzaken. De kalk kan zich ook ophopen in apparaten als waterkokers. De kalk zorgt ervoor dat de apparaten eerder stuk gaan. De kalk blijft namelijk in het apparaat zitten en hoopt hier langzaam op. De schade die wordt veroorzaakt door het ophopen kan ervoor zorgen dat apparaten een kortere levensduur hebben.

Meer kosten besparen

Met waterontharders kun je flink wat geld besparen. Het geld wordt hierbij op de lange termijn bespaard. De kalk hoopt namelijk langzaam op waardoor de schade vooral op de lange termijn te merken is. Het repareren van de schade kan aardig wat geld kosten. Vooral wanneer je iemand anders inhuurt om kalkschade te repareren kan het aardig wat kosten. Het beste is natuurlijk om kalkschade helemaal te voorkomen. Waterontharders zijn daarom een goede manier om op de lange termijn geld te besparen. Doordat kalk ook de levensduur van apparaten kan verminderen, zorgt het ontharden er ook voor dat je apparaten minder snel hoeft te vervangen. 

Huidirritatie voorkomen

Bepaalde personen kunnen ook irritatie aan de huid ervaren bij een hoge concentratie aan kalk. De kalk in het water zorgt er namelijk voor dat de huid wordt uitgedroogd. Een uitgedroogde huid kan voor veel irritatie zorgen. Natuurlijk kan de huid weer verholpen worden door zalfjes, maar dit kost natuurlijk ook weer geld. Het beste is om de kalk uit het water te halen zodat de huid minder snel uitdroogt tijdens het douchen. Het effect van waterontharders tijdens het douchen zijn meer te merken wanneer je vaker onder de douche staat.

Lekkerder drinkwater

Veel mensen drinken niet graag uit de kraan. Het water uit de kraan heeft namelijk een ander smaakje dan water uit flesjes. De smaak wordt deels veroorzaakt door de concentratie aan kalk die in het water zit. Water dat bewerkt wordt door waterontharders is volkomen veilig om te drinken. Velen beweren lekkerder smaakt dan normaal kraanwater. 

Op zoek naar de beste waterontharder? Vindt deze online.