Waterhardheid

De basis van de waterontharder is het uitwisselen van ionen in het water. De wisseling zuivert het water waardoor dit zachter is. Ongewenste en schadelijke stoffen worden uit het water gehaald waardoor de drinkbaarheid van het water wordt verbeterd. Sommige onderdelen hiervan zijn inmiddels wel aangepast maar een groot gedeelte is ook hetzelfde gebleven.

Wij hebben de markt van de waterontharders tijdens de start van ons bedrijf in kaart gebracht. Er zijn veel verschillende bedrijven die zich specialiseren in het verkopen van waterontharders. De prijzen van deze waterontharders kunnen wel meer dan € 1000,- van elkaar verschillen. De reden hiervoor is vaak de installatie en het systeem van de waterontharder.

Wij werken voor onze verkopen van de waterontharders samen met de Amfa 4000 waterontharder. De Amfa 4000 waterontharder brengt veel verschillende voordelen met zich mee waardoor we al snel verkocht waren. De prijs van een Amfa 4000 waterontharder is de laagste van de markt waardoor deze erg toegankelijk is.

De voordelen van de Amfa 4000 waterontharder zijn onder andere:

  • De kalkaanslag op uw apparatuur wordt geleidelijk verwijderd
  • Toekomstige kalkaanslag op uw apparatuur wordt voorkomen
  • De Amfa 4000 waterontharder is milieuvriendelijk
  • Wij beloven 100 dagen niet goed à geld terug en 10 jaar fabrieksgarantie
  • De Afma 4000 waterontharder past op 99,99% van de leidingen
  • Uw huishouden bespaart tot wel € 500,- per jaar

Dit zijn de redenen dat wij graag met dit product werken. De duizenden positieve reacties die wij krijgen na het kopen van dit product zorgt ervoor dat we gemotiveerd zijn om dit product te verkopen. De voordelen zijn enorm, dit is dan ook de reden dat wij 100 dagen niet goed -> geld terug garanderen. Zo kun je de Amfa 4000 waterontharder uitproberen zonder enig risico.

Waterhardheid

De waterhardheid wordt gebruikt om de hardheid van het water aan te geven. Dit cijfer geeft de concentratie van metaalionen weer. Deze metaalionen bestaan vooral uit bijvoorbeeld magnesium of calcium. Drinkwater bevat in de basis vaak deze metaalionen en dit is niet een probleem.

De waterhardheid wordt gebruikt om de hardheid van het water aan te geven. Dit cijfer geeft de concentratie van metaalionen weer. Deze metaalionen bestaan vooral uit bijvoorbeeld magnesium of calcium. Drinkwater bevat in de basis vaak deze metaalionen en dit is niet een probleem.

De waterhardheid verschilt per stad en gemeente in Nederland waardoor dit erg afhankelijk is van waar u woont. Wanneer u bijvoorbeeld in Tiel woont zult u meer problemen ondervinden met waterhardheid dan wanneer u in Rotterdam woont. De minimale waterhardheid ligt een stuk lager in Rotterdam dan in Tiel waardoor de kalkaanslag minder is, ondanks eventuele verhittingselementen in uw apparaten.

Wanneer het water een hogere waterhardheid heeft zorgt het sneller voor problemen zoals kalkaanslag. De kalkaanslag zorgt vaak voor schade bij het verhittingselement waardoor de apparatuur minder goed werkt. Dit zorgt indirect ook voor het verbruiken van meer energie. Daarnaast beïnvloedt dit de werking van zepen waardoor wasmachines en vaatwassers meer wasmiddel nodig hebben voor hetzelfde resultaat.

Er zijn verschillende maten en zouten in het water. Deze cijfers bepalen gezamenlijk de zachtheid van water. Hieronder kunt u een model vinden dat dit weergeeft.

Zelfs de grootste wasmiddel producten hebben gezamenlijk bepaald hoeveel wasmiddel er moet worden gebruikt wanneer het water een bepaalde hardheid bereikt. Hieronder geven wij weer welke cijfers ze hebben bepaald en besproken. De uitkomsten hiervan heeft direct impact op de hoeveelheid wasmiddel dat je gebruikt tijdens het wassen van je kleren.

Waterhardheid in Nederland

Binnen Nederland is er veel verschil in waterhardheid van het kraanwater. Deze is afhankelijk van het gebied waar dit water gewonnen is, het bodemsoort waardoor het kraanwater stroomt en de leidingen waardoor het water stroomt. De waterhardheid verschilt per gemeente en soms zelfs per buurt. Hieronder hebben wij een lijst weergegeven met daarin de waterhardheid per grote stad in Nederland.

 

 

Plaats Minimale hardheid Maximale hardheid
Rotterdam 4,98 9,41
Amsterdam 6,00 10,36
Breda 7,90 11,70
Eindhoven 5,66 6,22
Leeuwarden 5,90 9,70
Assen 6,38 7,84
Emmen 6,38 7,84
Groningen 7,70 9,90
Apeldoorn 5,00 6,50
Tiel 11,40 11,70
Zwolle 7,70 9,30
Enschede 8,50 10,00
Den Haag 4,98 9,41
Leiden 4,98 9,41
Alkmaar 6,00 10,36
Utrecht 6,30 7,60
Middelburg 6,38 7,84
Maastricht 7,34 7,84
Nijmegen 7,60 8,80

 

Bovenstaande cijfers laten zien dat er een enorm verschil aanwezig is in de waterhardheid door Nederland heen. Deze cijfers tonen bijvoorbeeld dat in Rotterdam een zeer lage waterhardheid is en dat deze in Groningen en Enschede een stuk hoger ligt. Dit verschil heeft een enorme impact op de hoeveelheid benodigde wasmiddel, het verbruikte energie en de uiteindelijke kalkaanslag.