Veelgestelde Vragen

Hoelang duurt het voordat ik resultaat zie?

In de basis zeggen wij altijd dat dit een aantal weken kan duren. Onze waterontharder onderdrukt de mineralen in het water die de kalkaanslag veroorzaken. Het eerste resultaat zie je na een aantal weken en het optimale resultaat is na 6 weken zichtbaar.

Heeft de Amfa4000 impact op de waterhardheid?

Doordat de Amfa4000 de mineralen en kalk in het water onderdrukt en niet verwijdert heeft dit geen impact op de waterhardheid. De kalk wordt niet compleet uit het water gehaald maar onderdrukt. De kalkaanslag zal hierdoor zowel worden verwijderd als voorkomen. Het voorkomen van de kalkaanslag in de apparatuur zorgt voor een besparing van tot wel € 500,- per jaar. Dit zowel doordat de apparatuur langer mee kan gaan als het besparen van wasmiddel.

Voor welke type waterleiding is de Amfa4000 waterontharder beschikbaar?

De Amfa4000 is voor ieder type waterleiding beschikbaar. Denk hierbij aan de verschillende materialen waarmee de waterleiding is gemaakt als de maat van de waterleiding. Onze Amfa4000 waterontharder past op waterleidingen tussen de 12 en de 42mm. Dit betekent dat de Amfa4000 waterontharder op bijna iedere waterleiding past. Het installeren van de Amfa4000 kost ongeveer 5-10 minuten (en kan door iedereen worden gedaan).

Op welke maat waterleiding past de Amfa4000

De Amfa4000 past op waterleidingen met een diameter tussen de 12mm en 42mm. Dit houdt in dat de Amfa4000 voor iedere waterleiding in een huishouden geschikt is.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor de Amfa4000 waterontharder?

De Amfa4000 is ongeveer 8cm lang. U heeft dus ongeveer 8cm vrije ruimte nodig om de Amfa4000 te installeren. Zit uw buis dichtbij de muur en denkt u dat dit niet past? Dat is absoluut geen probleem. Door de manier waarop de Amfa4000 is gebouwd heeft u nog geen 5mm nodig tussen de buis en de muur om de waterontharder te monteren.

Hoelang heb ik garantie na de aankoop?

Volgens ons gaat de Amfa4000 door de compactheid en de hoogwaardige materialen levenslang mee. U hoeft zich daar geen zorgen over te maken. Gaat de Amfa4000 onverhoopt toch nog stuk? Dan kunt u rekenen op de garantie van 10 jaar die we meegeven. Daarnaast bieden wij ook een 100 dagen niet goed geld terug garantie. Op deze manier kunt u zonder zorgen en risico gebruikmaken van de Amfa4000.

Hoe werkt de Amfa4000?

De Amfa4000 werkt met een enorme kracht waardoor de Magnesium en Calcium worden onderdrukt. Het apparaat is erg krachtig waardoor deze de watertoevoer van uw hele huishouden kan verzachten. Doordat de Amfa4000 de Magnesium en Calcium in het water onderdrukt heeft de kalk geen kans om verdere kalkaanslag te vormen op uw apparatuur. 

Hoe werkt een magneet bij de Amfa4000?

De Amfa4000 is erg krachtig en heeft een kracht van 0.117 Tesla. Deze kracht creëert een magnetisch veld dat ervoor zorgt dat de Magnesium en Calcium in het water geen kans krijgt om te kristalliseren. Het team achter de Amfa4000 heeft veel onderzoek gedaan naar de manier waarop de magneetvelden kunnen worden ingezet in de waterontharder. Dit heeft als resultaat gehad dat er een compacte waterontharder uit is gekomen die tegelijkertijd het water kan verzachten van een heel huishouden.

Wat doet de Amfa4000 met de kalk in het water?

De Amfa4000 is niet een waterontharder die is gemaakt om de kalk compleet uit het water te halen. De insteek van deze waterontharder is dat deze is gemaakt om de kalk in het water te onderdrukken. Op deze manier heeft het water geen kans om eventuele kalkaanslag te vormen in uw apparatuur. Dit heeft als resultaat dat u minder wasmiddel nodig heeft, energie op uw apparatuur bespaart en tegelijkertijd gaat uw apparatuur een stuk langer mee. Door de waterontharder blijft de kalk nog wel in het water zitten maar krijgt dit niet meer de kans om zich als kalkaanslag aan uw apparatuur vast te grijpen.

Waar kan ik de Amfa4000 het beste monteren?

De beste mogelijkheid om de Amfa4000 te monteren is zo dichtbij de watermeter als mogelijk. Het is in de basis geen probleem of de montage van de waterontharder voor of na de watermeter wordt gedaan. Dit is afhankelijk van waar de meeste ruimte is bij de watermeter. Het is enorm eenvoudig om de waterontharder te installeren en iedereen zou dit eenvoudig moeten kunnen. Wij leveren bij al onze Amfa4000 waterontharders een uitgebreide handleiding en trekband met de manier waarop dit kan worden gedaan. Het is daarbij ook geen probleem wanneer de waterleiding zich dicht bij de muur bevindt. De Amfa4000 heeft maar 5mm ruimte nodig tussen de waterleiding en de muur.

Moet de Amfa4000 verticaal worden geïnstalleerd om te werken?

Het is geen probleem of de Amfa4000 waterontharder verticaal of horizontaal wordt geïnstalleerd. In beiden gevallen werkt de Amfa4000 compleet naar behoren en zuivert het water op een hoog niveau.

Moet de Amfa4000 in een droge ruimte worden geïnstalleerd?

De Amfa4000 is 100% waterdicht waardoor het geen probleem is wanneer deze in een vochtige ruimte komt te staan. Het is zelfs geen probleem wanneer de Amfa4000 waterontharder (gedeeltelijk) onder water komt te staan. Dus ook wanneer uw huis water in de kruipruimte heeft staan kan de Amfa4000 waterontharder hier worden gemonteerd.

Komen er jaarlijkse kosten bij de Amfa4000 kijken?

Nee, er komen geen kosten buiten de eerste aankoop kijken. Wij werken zonder onderhoudscontract of andere bijkomende kosten.

Moet ik vaak onderhoud plegen voor de Amfa4000?

Nee, de Amfa4000 heeft na de eerste montage geen onderhoud nodig. De Amfa4000 gaat levenslang mee zonder dat er enig onderhoud benodigd is.