Ben jij al een tijdje opzoek waar jij het beste waterfilter kopen kan? Dan kan het lezen van deze tekst misschien je een handje helpen tijdens dit proces. In Nederland is het erg gemakkelijk om aan water te komen. Je loopt naar de badkamer of keuken toe en draait de kraan open, vervolgens komt er water uit de kraan dat zo schoon is dat je zelf kunt drinken. Deze luxe heeft niet elk land ter beschikking, sterker nog Nederland is een van de weinige landen waar het mogelijk is om water uit de kraan te drinken.

Verschil kraanwater en gefilterd water

Kraanwater en gefilterd water zijn twee verschillende soorten water, waarvan elk hun eigen unieke kenmerken heeft. Kraanwater wordt meestal geleverd via openbare waterleidingen die door gemeenten worden beheerd. Het is meestal veilig genoeg om te drinken, maar het kan variëren in smaak, geur en kleur, afhankelijk van waar het vandaan komt. Het kan ook bevatten sporen van bestrijdingsmiddelen, chemicaliën en andere onzuiverheden. Gefilterd water is water dat door een filter is gegaan om de kwaliteit te verbeteren. Dit kan worden gedaan door koolstof- of zandfilters die onzuiverheden uit het water verwijderen. Gefilterd water is meestal zuiverder en heeft een betere smaak dan kraanwater.

Nog meer mogelijkheden

In het algemeen is kraanwater een redelijk goedkope optie, terwijl gefilterd water iets duurder is. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het filteringsproces verschillende voordelen heeft, zoals het verwijderen van onzuiverheden die anders in kraanwater aanwezig zouden zijn. Als je dus op zoek bent naar een betere smaak en kwaliteit van het water, is gefilterd water een goede optie. Er bestaan allerlei verschillende manieren om je water te filteren, een voorbeeld van zo een manier is filteren aan de hand van Aqualine. Wil jij graag meer te weten komen over Aqualine water filteren? Lees dan meer op Aqualine review.